Buildhomedesign
February 22, 2021

De veiligheid in het verkeer bewaren doe je zo!

De drukte op de weg neemt toe. Jezelf kunnen verplaatsen is uitermate belangrijk in de huidige samenleving om de nodige plekken te kunnen bereiken. Hierdoor worden kinderen gestimuleerd om een rijbewijs te halen, zo zal het bezit van een auto het persoon in de toekomst de mogelijke vrijheid bieden dat diegene nodig heeft.

Ouderen zullen onophoudelijk aanwezig blijven in het verkeer, er zullen meer gevaren op de weg rijden dan toentertijd en mobieltjes blijken een steeds groter gevaar te vormen. Daarnaast daalt de verkeersveiligheid ook sneller door de toename van de drukte. Om de veiligheid te waarborgen voor inzittenden, zijn er enkele aanschaffingen die de veiligheid vergroten.

Kleding

Het is, als fietser, erg verantwoord om opvallende kleding te dragen, wanneer het einde van de zonuren zal naderen. Reflecterende en contrasterende kleding zal zorgen voor meer oplettendheid van medebestuurders, waardoor een ongeluk kan worden voorkomen.

MONO

MONO is een campagne dat de bestuurders stimuleert de telefoon buiten toezicht te behouden gedurende de reis. MONO staat voor ‘één’ of ‘alleen’ en wilt hiermee aangeven dat de bestuurder zich, tijdens de rit, op enkel één ding de aandacht moet houden; het verkeer.

Achteruitrijcamera

Speciale kleding en campagnes zullen leiden tot meer oplettendheid, maar zullen het zicht over het verkeer niet verbeteren. De achteruitrijcamera zal hier verandering in brengen. Door een camera te bevestigen dat een beeld schetst van de situatie achter het voertuig, zal de bestuurder snel kunnen reageren bij een langsfietsend kindje of overstekende senior. De camera’s worden onderscheiden door veel eigenschappen, waardoor het aanbod erg groot is. Maar de verschillende producten, zoals de camos achteruitrijcamera en waeco achteruitrijcamera, hebben één ding gemeen: de veiligheid in het verkeer bewaren.

Gevarenlampen

Er wordt vaak niet aan gedacht, maar autopech kan veel ongelukken veroorzaken. Door onoplettende medebestuurders is de kans aanwezig dat een stilstaande auto tot een botsing zal leiden. Om duidelijk aan te geven dat naderende auto’s richting een stilstaande auto rijden, is het verstandig gevarenlampen te plaatsen. De lampen kunnen op verschillende manieren verlicht worden en zijn, dankzij de heldere lichtsterkte, in alle weersomstandigheden in staat andere automobilisten te waarschuwen.

http://www.vanzwitserland.nl/