Build home design
Image default
Recreation / Travel

Dagje uit in Nederland?

Inspiratie nodig voor een leuk dagje uit in Nederland? Er is ontzettend veel te doen in Nederland! Zo kun je avondje naar de film gaan of een mooie voorstelling bekijken, of je gaat lekekr wandelen in de natuur. Op zoek naar iets meer avontuur, dan kun je zelfs naar een heus safaripark gaan voor een dag. Voor ieder wat wils!

In dit artikel geven we je aantal goede tips en suggesties voor een heerlijk dagje uit in eigen land.

De dierentuin

Lekker met de kinderen een dagje naar de dierentuin. Aapjes kijken en op bezoek bij de leeuwenrots. Wat is er nu leuker om te doen in het weekend? Nederland beschikt over een aantal zeer mooie dierenparken, wat dacht je bijvoorbeeld van Artis in Amsterdam, of van Diergaarde Blijdorp. Maar ook dierenpark Emmen en Ouwehands zijn zeker een bezoekje waard.

Wil je nog een stapje verder gaan, dan kun je ook een kijkje nemen in safaripark Beekse Bergen. Hier kun je met een jeep rondrijden tussen de wilde dieren en waan je je helemaal op de Afrikaanse savanne.

Pretparken

Als je dieren kijken een iets te passieve bezigheid vindt en op zoek bent naar wat meer avontuur kun je natuurlijk ook gewoon een pretpark bezoeken. Actie en avontuur voor de hele familie.

In Nederland heb je een luxe keuze aan pretparken. De bekendste is natuurlijk de Efteling. Hier waan je je in een magisch woud en kun je elfen, kabouters en tovenaars ontmoeten. Super leuk voor jong en oud.

Wil je wat meer spanning? Dan moet je in Walibi World wezen. Hier heb je indrukwekkende achtbanen waar je hard in kunt knallen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Goliath. Deze superhoge achtbaan is alleen geschikt voor waaghalzen. Perfect voor als je kinderen hebt die net wat ouder zijn.

Festival bezoeken

Ook staat Nederland al jaar en dag te boek als een geweldig festivalland. In de zomer komen veel toeristen van over de hele wereld speciaal naar ons land om één van de beroemde festivals te bezoeken die jaarlijks worden gehouden.

Wat dacht je bijvoorbeeld van PinkPop en LowLands. Geweldig voor als je van bands houdt en een week lang helemaal uit je plaat wilt gaan. Maar ook voor het hardere werk zit je in Nederland goed. Zo huist ons land jaarlijk de grootste elektronische muziekfestivals van de wereld. Met feesten als Defqon 1 en Rebirth kun jij een fantastische week hebben op eigen bodem.

Ontdek de natuur

Wat veel mensen niet gelijk zeggen wanneer ze aan Nederland denken is dat het zo’n overweldigend mooie natuur heeft. Maar die mensen hebben het mis! In Nederland kun je genieten van flora en fauna op de Veluwe. Wordt één met de natuur en kom tot jezelf. Lekker wandelen met je partner of kinderen.

Was jij dus op zoek naar wat inspiratie voor een leuke dagje uit? Dan ben je nu weer voorzien van wat handige tips.