Buildhomedesign
February 14, 2020

Geld sparen op Reis? Neem Sigarettenmaker mee!

Wil je als reizende roker op dagelijkse kosten besparen, dan wordt het tijd om zelf sigaretten te gaan maken!
Dat doe je door een handmatige of een elektrische sigarettenmaker aan te schaffen en voortaan zelf hulzen te vullen. Er zijn allerlei vormen van besparing die je op die manier kan doorvoeren. Het is dus zeker ook interessant om eens te bekijken wat er allemaal voor mogelijkheden liggen. Aan de hand daarvan kan je dan zelf de juiste keuze maken. De volgende punten neem je dan in ieder geval even mee in de keuze die je maakt.

De belangrijkste besparingen op een rij

Om je een compleet beeld te geven van de besparing door zelf sigaretten te maken, kijk je naar geld, maar ook verder. Er zijn namelijk ook nog allerlei andere besparingen. Een overzicht is:

  • Hulzen en tabak zijn (veel) goedkoper dan sigaretten
  • Dichtheid zelf bepalen dus meer uit tabak halen
  • Geen korrel verspillen door opvangbakjes
  • Grotere voorraden dus minder winkeltijd nodig
  • Meer inzicht, dus bewuster roken

Al deze manieren samen zorgen ervoor dat er dus veel voordeel is te behalen door het zelf maken van sigaretten. 

Besparen op de sigaret

 

Het meest bespaar je natuurlijk indien je stopt met roken. Deze calculator berekend de besparing die het oplevert. Door zelf sigaretten te maken bespaar je op de eerste plaats dus op de sigaret zelf. Bereken eens wat je per sigaret kwijt bent wanneer je een pakje van je favoriete merk koopt. Of zelfs wanneer je een pakje van een goedkoop merk koopt. Bekijk nu eens wat de huls en de tabak voor een zelfgemaakte sigaret kosten. Je ziet dan dus direct al dat je goedkoper uit bent. Met als positief gevolg dat je op termijn geld gaat overhouden. Dat kan je natuurlijk goed gebruiken voor allerlei andere zaken. Dit is het grote voordeel van deze methode voor de roker.

 

Optimaal de middelen benutten

Je denkt misschien dat je nu net zo goed een shagje kan draaien. Toch is dit niet helemaal juist. Het verschil zit hem namelijk in de nauwkeurigheid. Wanneer je zelf alles handmatig zou draaien, dan kan je er zeker van zijn dat je wat shag verspilt en er misschien hier en daar vloei zal scheuren. Wanneer je de machines het werk laat doen, dan zal dit niet aan de orde zijn. Je verspilt heen korrel en alles is van dezelfde dichtheid en kwaliteit. Zo kan je dus optimaal roken. Dit geldt voor elke sigaret weer opnieuw.

De sigarettenmaker eerst terugverdienen

Natuurlijk zal je erop wijzen dat je wel eerst een sigarettenmaker zal moeten aanschaffen. Gelukkig zijn er modellen in elke prijsklasse. Kijk als je shopt voor een sigarettenmachine naar gerenommeerde merken zoals Zorr, Powermatic, Mascotte en Gizeh. Bij Sigarettenmakershop heb je een handig overzicht van alle modellen die in NL verkrijgbaar zijn.  Je kan hele goedkope modellen vinden tussen de handmatige makers en hele dure elektrische aan de andere kant van het spectrum. Wat ze echter allemaal gemeen hebben is dat je er goedkopere sigaretten mee maakt. De eerste hoeveelheid sigaretten zal je dus maken om de machine terug te verdienen. Die gaat echter veel langer mee. Zo kan je daarna dus ook echt eraan gaan verdienen door op deze manier aan het werk te gaan ermee.

Meer en meer besparen

Je moet vooral ook naar de lange termijn kijken wanneer het gaat om het besparen van geld als roker. Roken zal steeds duurder worden. Voor sigaretten geldt dit nog meer dan voor andere vormen van roken. De prijzen daarvoor stijgen sterker. Wanneer je dus naar de lange termijn kijkt, dan ga je meer en meer besparen wanneer je kiest voor het zelf maken van sigaretten. Ook ten opzichte van shag is dit vaak het geval.

De juiste machine uitzoeken

Het enige wat je nu eigenlijk nog rest, is het uitzoeken van de juiste machine. Aan de hand daarvan kan je het namelijk nog gemakkelijker maken. Hoe beter de machine, hoe hoger de kwaliteit van de sigaret. Met als gevolg dat je dus alleen maar nog meer kan besparen. Uiteindelijk is dat natuurlijk ook het doel dat je voor ogen hebt ermee. Neem de tijd om het beste apparaat voor jouw situatie te vinden en kijk naar gerenommeerde merken zoals Zorr, Powermatic en Mascotte.