Build home design
Image default
Recreation / Travel

Scooterhelm

Je kunt goedkoop online helmen kopen, maar kun je die goedkope helmen eigenlijk wel vertrouwen? Waar moet je zoal op letten wanneer je een scooterhelm bestelt? Wat moet je zeker doen en wat kun je beter laten wanneer je online gaat shoppen voor scooter helmen? We geven je hier 6 handige kooptips.

 

Tip 1: Koop niet tweedehands

De prijzen van tweedehands helmen klinken verleidelijk maar koop ze toch maar niet. Naast de hygiëne kan het zijn dat de helm ooit een behoorlijke impact heeft moeten verwerken. Daardoor kan de binnenschil beschadigd zijn geraakt. Neem dat risico niet.

 

Tip 2: Een scooterhelm mag niet knellen

Zorg ervoor dat jouw helm niet knelt. Dat zit niet comfortabel en je hebt ook niet voldoende zicht op de weg. Je kunt het omringende verkeer ook moeilijk horen.

 

Tip 3: Een scooterhelm mag niet te los zitten

Het omgekeerde is ook waar; de helm mag niet gaan schuiven maar moet goed aansluiten op de contouren van jouw gezicht. Meet alvorens je gaat shoppen naar helmen altijd eerst de omtrek van jouw hoofd.

 

Tip 4: Brommen of snorren

Wanneer je nog geen scooter hebt moet je de keuze maken tussen een snorscooter en een bromscooter. Bij een snorscooter die niet harder rijdt dan 25 km/u zijn helmen niet verplicht. Je mag wel een helm dragen, een jethelm is dan erg comfortabel. In de winter is het lekker warm, in de zomer houdt het vizier vliegjes tegen.

 

Tip 5: Koop kwaliteit

Je kunt online goedkoop helmen kopen, let wel op de kwaliteit van het product. Dat kun je vaak al zien aan de winkel, is het een Nederlandse winkel met garantie en zichttermijn? Dan zit je waarschijnlijk wel goed. Let ook op reviews van gebruikers die al helmen of andere producten hebben gekocht.

 

Tip 6: Drie soorten helmen

Je kunt kiezen uit drie soorten helmen, kijk in de webshop wat de voordelen van ieder type zijn. Het zijn:

 

  • Jethelmen: open en licht
  • Systeemhelmen: het kingedeelte kan opklappen
  • Integraalhelmen: helemaal gesloten en optimale veiligheid

 

Met deze informatie zal het kiezen van de juiste scooterhelm heel eenvoudig zijn!

https://www.scooteronderdelenshop.com/accessoires/helmen/