Build home design
Image default
Recreation / Travel

War Kaartspel

Doel

Het doel van War is om met alle kaarten in het spel te eindigen. Je verliest het spel als je geen kaarten meer over hebt.

Verhandelen

Aan het begin van het spel schudt u het kaartspel en deelt u de kaarten uit totdat alle spelers hetzelfde aantal kaarten hebben.

Spelen

Elke speler neemt zijn kaarten en houdt ze in zijn handen GEZICHT DOWN – je mag niet naar de kaarten kijken. Als alle spelers er klaar voor zijn, nemen ze één kaart van boven naar beneden en leggen deze open voor zich neer. De speler met de hoogste kaart neemt alle andere kaarten en legt ze allemaal op zijn aflegstapel (elke speler kan zijn eigen aflegstapel voor de tafel beginnen; de kaarten in de stapel kunnen naar boven of beneden liggen). Elke keer als een speler geen kaarten meer in de hand heeft, schudt de speler de kaarten op de aflegstapel en draait de geschudde aflegstapel in zijn nieuwe hand. Dit proces wordt herhaald totdat er nog maar één speler over is, omdat die speler alle andere kaarten in de stapel heeft gewonnen.

Speciale regels

Wanneer alle spelers op hetzelfde moment dezelfde kaart neerleggen (speler A en speler B leggen allebei een 8 neer), dan is er een speciale regel genaamd WAR. In WAR nemen beide spelers onmiddellijk drie kaarten van de top van hun hand, en leggen ze FACE DOWN (zonder ernaar te kijken) op tafel. Dan, op het aantal van drie, leggen alle spelers één kaart van de bovenkant van hun hand FACE UP op tafel. De speler die de hoogste kaart neerlegt krijgt alle kaarten op tafel (de kaarten uit het begin van de oorlog, de 3 kaarten met de afbeelding naar beneden vanaf het midden, en de laatste kaart vanaf het einde). Als alle spelers dezelfde kaart neerleggen voor hun laatste open kaart, dan wordt het proces van de oorlog herhaald bovenop de vorige oorlog.

https://pages.flauntly.com/827/live-blackjack